HALOO HALOO

ASSALAMMUALAIKKUM. SELAMAT DATANG KE BLOG MISS CHIPSMORE. SEMOGA CERIA SELALU ;)
HOME SHELTER P.NENAS MANIS MANIS BERANAK(1) MANIS BERANAK(2) PUTIH DAN TOM KEPERGIAN 1 KEPERGIAN 2 JOHNNY KEMATIAN MANJA SANDY KIKI DOKTOR HAIWAN??? HERO & PH KLINIK HAIWAN JOHOR

Friday, 24 May 2013

ZOO KUANTAN

assalammualaikkum dan salam sejahtera. sape suka kucing cepat angkat tangan/kaki . hahaha. jihah suka bukan setakat kucing je, tapi banyak lagi. harimau, singa , kambing, lembu dan lain lain lagi lah jihah suka. hehe. actually , jihah tak malu lah cakap, walaupun umur jihah ni dah 17 tahun, tapi jihah sangat suka pergi zoo dan tempat tempat yang ada haiwan. cerita pasal zoo, jihah teringat pulak waktu jihah pergi ke sebuah zoo dekat kuantan. jihah tak ingat pulak kat kawasan mana zoo tu
beruang ni cakap kat jihah. "hey awak, cepat lah sikit ambil gambar tu, kita dah penat nak berdiri dan posing ni". hahaha. takde lah melawak je. beruang ni sanggup berdiri lama, time tu semua orang yang ada ambil gambar si beruang ni. kakaka. comel sangat beruang ni. sebenarnya ada 3/4 ekor beruang kat sini. tapi yang lain pemalu. yang sekor ni lah yang jadi super model . yeahh , hehehe
hah, yang ni kenal tak apa dia. ni anak lembu. huhuhu. comel sangat sangat. tapi dia ni pemalu. tak boleh nak pegang. asyik lari lari je. comel telinga awak cik lembu. hehehe. 
nampak tak tupai kat atas batu tu. hah tupai tu nak tumpang duduk kat zoo ni. hehe. untunglah kau tupai. pinjam ekor boley tak, kembangnye ekor kau. hahaha
yang ni kenal tak ape . ni kerbau. haha , taklah gurau je. yang ni rusa. yang bestnya si rusa ni peramah sangat . siap mintak dibelai belai ag. kekeke. ramai sedara mara dia kat sini. maksud jihah, ramai haiwan satu kaum dengan dia kat sini. si rusa ni masih kecik lagi. waktu jihah nak pegang dia. mak si rusa ni datang , mak dia macam takut anak dia dicederakan. penyayang sungguh. yuhuuu babai cik rusa.

alamak , jihah tak ingat le ape nama dia, bukan beruk, kalau tak silap lah nama dia ungka kot . kalau tak silap lah ye. haha. apelah sendiri tak ingat. cer tengok tangan dia. dia cakap "hei nyah , mari le kita main pondok pondok kat dalam kandang aku ni. aku bosan lah nyah" . heishh kurang asam betul la dia panggil aku nyah. pastu aku jawab "malas la aku, aku nak pergi tengok binatang lain. kau ajak la kawan kawan kau main ok. babai" . hahaha. takdelah gurau je.
korang nampak ape itu. waaaaa itu buaya. besar gila lah. hehehe. ni buaya tembaga kot . kalau tak silap. huhuhu. adik sedara jihah sampai jerit jerit tengok buaya dia. dia kata dia takut. heheheh
 yess inilah haiwan yang paling disukai ramai. cehh ramai ke yang suka. ini adalah kucing hutan. menurut pakcik yang membersihkan kandang kucing hutan ni. kucing ni makan ayam dan beliau (kucing hutan) ni sangat garang. hehe. memang garang sangat sangat. kalah kucing yang biasa tu. btw bulu dia macam harimau gituu. hehehe
alooo sekali lagi jihah tak ingat  nama dia ni. hehe. comel sangat. dia ni macam ala ala tupai gituu. cantik bulu kau tupai. hehe. tupai ni sangat peramah. ok lah rasanya , entry jihah ni dah panjang sangat. karang nanti dah panjang panjang sangat takde orang nak baca. sekian , terima kasih. hehe :) 

JANGAN LUPA TINGGALKAN JEJAK DAN FOLLOW

20 comments:

kin said...

teruskan impian 2 nak jd veterina..berbakti dgn haiwan byk pahalanya..dah follow dah..harap dpt follow n komen kat blog akak ya..

norzatul nabihah said...

lame tak pegi zoo sane..haha follow here http://nabihahzambry.blogspot.com/

Muhammad Faiz Mohamed Saaid said...

wah menarik menarik,siap review binatang lagi, memang animal planet, baguslah, saya pun tak pandai nak ulas pasal binatang ni

aswadz said...

lama dah x gi zoo.

dEdEQ dE wIshEs said...

YG BAWAH SKLI TU CHIKMUNG ERK ? HAHA

siti said...

alololo comelnya dia,tkpe2.Usaha sungguh ye dik?nnti boleh jaga haiwan pula :)

Liza Licha said...

moga2 cita2 tercapai ye dear. :)

Adyana Hudsan Blobby said...

wahh , rindu nyaa nak pegi zoo :').dah follow dah.follow balik eh
follow here dyanasan-budakbosan.blogspot.com .Thanks

siti najihah pawira said...

terima kasih semua :)

Darma Marina a.k.a Rin said...

Saya suke beruang tu!!! Saye memang suke sangat beruang tapi yang real la bukan patung punye hahaha terutame nye beruang sungai yang suke makan ikan.

Busyra Bt Takiyudin said...

wah. pencinta haiwan.. bagus tu. :)

juicy X said...

ehhh xtau plk kt kuantan ada zoo???

Sigit said...

Visit back downloadnasyidmp3.blogspot.com

kent chan said...

Saya! sy paling suka kucingg,,hehee,,tp,smua haiwan sy sukaa juga..hehee..

siti najihah pawira said...

@juicy X dia bukanlah zoo besar tapi mini zoo . masuk free kat situ

O.R.A.N.G.E said...

Zoo Teruntum ye dik..?
yang dkt dpn istana tue kn...
huhuuuu...
blogwalking..
http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2013/05/ponteng.html

siti najihah pawira said...

@O.R.A.N.G.E haah kak. abah saya cakap betullah nama tu. yang jihah ingat dia dekat depan istana tu je . hehe :)

farid salleh said...

Tengok gambar binatang kat zoo ni teringat zaman kanak2 dulu...haha
follow la ye..
http://farid-kehidupan.blogspot.com/

UniMeOw said...

owh,animal lover yer..sama la kita..leh geng ni!! :D

Anonymous said...

Ahaa, its nice dialogue about this paragraph here
at this web site, I have read all that, so now me also commenting at this place.


my web blog ... cool golden retrievers info content

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...